Editura Corvin

Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul V. nr. 2. - Februarie 2018
Format: A4    Nr. pagini: 46    Pret: 4,50 lei (+ taxe postale)

Motto:
„Gastronomia a dat lumii trei concepte culinare complexe: bucataria franceza, cea chineza si bucataria Transilvaniei.”
Egon Ronay


După alimentaţia bogată din timpul sărbătorilor de iarnă, este nevoie să trecem la o perioadă cu o nutriţie mai sănătoasă, motiv pentru care am cerut sfatul nutriţionistului-dietetician Diana Crişan. Pentru a renunţa la „pofte” şi a trece la o alimentaţie mai cumpătată, ne va ajuta şi postul Paştelui, care va începe în 18 februarie la creştinii ortodocşi. Pe lângă reţetele bucătăriei tradiţionale: Pogăci cu seminţe de dovleac, Riteşe ardeleneşti, Ciorbă cu afumătură şi arpacaş, Pulpe de pui în crustă de cereale, Chifle cu făină de ovăz, vă prezentăm în actuala ediţie câteva meniuri de post mai moderne, care se găsesc şi în alimentaţia vegetarienilor: Supă de mere cu ţelină, Cremă de avocado, Rulouri de pui cu cartofi dulci. Strămoşii noştri nu posteau cu avocado, de aceea am selectat pentru dumneavoastră şi câteva reţete specifice din bucătăria ardelenească pentru această perioadă: Ciorbă de cartofi cu usturoi, Supă de fasole cu ciuperci, Pilaf cu praz, Chiftele de ciuperci cu piure de ţelină, Chec de măceşe. Este evident că nu toată lumea posteşte, trăim într-o perioadă în care datorită procesului de globalizare, am luat contact cu bucătăria altor popoare, precum şi cu fructe şi legume ce provin din alte zone geografice, mulţi dintre noi s-au împrietenit cu acestea şi atunci când optează pentru meniuri mai diversificate pot găti: Budincă de iaurt cu seminţe chia, Budincă de dovleac şi seminţe de chia, Supă chinezească de pui, Peşte asiatic cu legume, Soboro don. Luna februarie este şi o perioadă „dulce”, datorită celor două sărbători: Sfântul Valentin şi Dragobetele, când putem răsfăţa jumătatea cu deserturi specifice: Tort inimă cu rodie, Gogoşi cu ciocolată, Fursecuri inimioare, Trufe de ciocolată, Biluţe cu migdale. Bucătăria se face cu pasiune, vă recomandăm câteva mici „secrete" pentru a avea succes, în pagina: Cofetărie pas cu pas. Dacă aţi reuşit să vă iniţiaţi în taina preparării prăjiturilor, iată câteva reţete delicioase pe care le puteţi încerca: Cuburi cu iaurt, Guguluf cu brânză de vacă, Lămâiţa. Pe lângă deserturi sunt foarte interesante şi sănătoase pentru familie şi pastele de casă sau pâinile fără frământare, trucuri pe cale vi le vom dezvălui în actuala ediţie a revistei Bucătăria ardelenească şi nu uitaţi: pentru ca o mâncare să fie gustoasă, trebuie făcută cu dragoste!
Silvia Pintea

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Alimentaţia sănătoasă
Să facem cunoştină cu seminţele de chia
Postul Pastelui
Masa de duminică - de post
Brutăria de acasă: pâini fără frământare
Cuptorul de aur: vatră, dulce vatră
Foi îngălbenite cu reţete
Lecţia de gătit
Meniu în 40 de minute
De prin lume adunate:
gusturi asiatice pe placul nostru
La masa celebrităţilor: Alexandre Dumas
Pagina copiilor:
    chipsuri de casă
Dulciuri de Dragobete
Cofetărie pas cu pas
Prăjituri
Gogoşi

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro