Aparitiile din 2024

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr. 6.Iunie 2024
Cuvantul redactiei:
Razele blânde de soare din luna iunie anunță sosirea verii, plină de promisiuni de aventuri ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr. 5.Mai 2024
Cuvantul redactiei:
Cu numărul din mai al revistei vă invităm să vă alăturați...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr. 4.Aprilie 2024
Cuvantul redactiei:
Viața este o călătorie complexă, pavată cu diverse experiențe ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr. 3.Martie 2024
Cuvantul redactiei:
Adoptarea unui stil de viață alimentar care să includă opțiuni fără carne...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr. 2.Februarie 2024
Cuvantul redactiei:
Îngroşarea mâncărurilor joacă un rol crucial în arta culinară ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr. 1.Ianuarie 2024
Cuvantul redactiei:
Pe 1 ianuarie este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare,...
Detalii
Aparitiile din 2023

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 10.Octombrie 2023
Cuvantul redactiei:
Pe teritoriul României erau podgorii de viţă-de-vie din cele mai vechi timpuri, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 11.Noiembrie 2023
Cuvantul redactiei:
Luna noiembrie este numită popular „vinar", ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 12.Decembrie 2023
Cuvantul redactiei:
Luna decembrie este o perioadă încărcată de trăiri intense...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul XI. nr.Almanah 2024
Cuvantul redactiei:
Cu toţii suntem călători în lumea bucatelor, îmbrăţişând gusturi...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 9.Septembrie 2023
Cuvantul redactiei:
Vara a zburat şi iată-ne ajunşi în pragul toamnei, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 7-8.Iulie-august 2023
Cuvantul redactiei:
Ca orice altceva în viaţă, şi perioada verii o experimentăm diferit. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 6.Iunie 2023
Cuvantul redactiei:
Iunie este luna cireşelor, drept pentru care luna este denumită în popor Cireşar ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 5.Mai 2023
Cuvantul redactiei:
După ce am alungat cu greu iarna, iată-ne în sfârşit în cea mai frumoasă lună a anului
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 4.Aprilie 2023
Cuvantul redactiei:
În aceste vremuri măcinate de durere şi tristeţe, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 3.Martie 2023
Cuvantul redactiei:
Luna martie este plină cu sărbători dobândite din timpuri străvechi...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 2.Februarie 2023
Cuvantul redactiei:
În forfota vieţii de zi cu zi este tot mai greu să observăm binele ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr. 1.Ianuarie 2023
Cuvantul redactiei:
„Anul nou bate la uşă, răul facă-se cenuşă" după cum spune şi urarea populară...
Detalii
Aparitiile din 2022

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 10.Octombrie 2022
Cuvantul redactiei:
Pe teritoriul României erau podgorii de viţă-de-vie din cele mai vechi timpuri, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 11.Noiembrie 2022
Cuvantul redactiei:
Luna noiembrie este numită popular „vinar", ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 12.Decembrie 2022
Cuvantul redactiei:
Luna decembrie este o perioadă încărcată de trăiri intense...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul X. nr.Almanah 2023
Cuvantul redactiei:
Obiceiuri şi tradiţii populare, istoria pâinii şi a unor condimente...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 9.Septembrie 2022
Cuvantul redactiei:
Vara a zburat şi iată-ne ajunşi în pragul toamnei, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 7-8.Iulie-august 2022
Cuvantul redactiei:
Ca orice altceva în viaţă, şi perioada verii o experimentăm diferit. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 6.Iunie 2022
Cuvantul redactiei:
Iunie este luna cireşelor, drept pentru care luna este denumită în popor Cireşar ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 5.Mai 2022
Cuvantul redactiei:
Luna mai este numită în popor Floral,...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 4.Aprilie 2022
Cuvantul redactiei:
În aceste vremuri măcinate de durere şi tristeţe, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 3.Martie 2022
Cuvantul redactiei:
Odată cu venirea lunii lui Mărţişor, şi implicit a primăverii ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 2.Februarie 2022
Cuvantul redactiei:
Considerat fratele cel mic al lunilor anului, Februarie ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IX. nr. 1.Ianuarie 2022
Cuvantul redactiei:
Ne aflăm la începutul unui nou an, un an care aduce cu el şi o lume nouă. ...
Detalii
Aparitiile din 2021

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 10.Octombrie 2021
Cuvantul redactiei:
Mai nou constat că tot mai mulţi oameni se uită înapoi la trecut, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 11.Noiembrie 2021
Cuvantul redactiei:
Acum, în această perioadă când petrecem mai mult timp ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 12.Decembrie 2021
Cuvantul redactiei:
Decembrie este luna sărbătorilor, o lună încărcată de poveste,
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr.Almanah 2021
Cuvantul redactiei:
Conform mai multor studii efectuate în toată lumea, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 5.Mai 2021
Cuvantul redactiei:
Îmi place primăvara, pentru că zilele sunt mai lungi ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 6.Iunie 2021
Cuvantul redactiei:
Se zice că pofta vine mâncând, dar cu siguranţă şi privind ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 7-8.Iulie-August 2021
Cuvantul redactiei:
Privesc răsăritul de soare, razele care se împrăştie ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 9.Septembrie 2021
Cuvantul redactiei:
Toamna îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 1.Ianuarie 2021
Cuvantul redactiei:
An de an suntem suntem supuşi la noi încercări şi multe schimbări ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 2.Februarie 2021
Cuvantul redactiei:
Dacă este februarie, este multă dragoste, sărbătorită în zile speciale ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 3.Martie 2021
Cuvantul redactiei:
Aşteptăm cu nerăbdare primăvara, să scăpăm de gri şi întuneric, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VIII. nr. 4.Aprilie 2021
Cuvantul redactiei:
Suntem în pragul celei mai importante sărbători a creştinătăţii, sfintele Paşti, ...
Detalii
Aparitiile din 2020

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 10.Octombrie 2020
Cuvantul redactiei:
Ploaia rece şi vântul, specifice anotimpului toamnei, ne fac să grăbim paşii spre casă,...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 11.Noiembrie 2020
Cuvantul redactiei:
E început de noiembrie, păşesc printre frunzele uscate şi natura îmi umple sufletul ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 12.Decembrie 2020
Cuvantul redactiei:
Orice început are şi un sfârşit, dar ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr.Almanah 2021
Cuvantul redactiei:
A bucătări ocazional este o plăcere, mulţi o fac pentru delectare ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 5.Mai 2020
Cuvantul redactiei:
Viaţa noastră, a tuturor, s-a schimbat într-un mod radical de când acest nou virus a pus stăpânire pe întregul glob ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 6.Iunie 2020
Cuvantul redactiei:
Primăvara a trecut pe lângă noi fără să o simţim şi iată că este deja vară ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 7-8.Iulie-august 2020
Cuvantul redactiei:
Iulie şi august, denumite în popor Cuptor şi Gustar, ne răsfaţă cu temperaturi ridicate ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 9.Septembrie 2020
Cuvantul redactiei:
Mireasma toamnei ne învăluie încet din toate părţile cu un amestec de culori ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 1.Ianuarie 2020
Cuvantul redactiei:
Începutul unui an nou are ceva cu adevărat magic care ne încarcă cu o doză de optimism şi speranţă de mai bine. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 2.Februarie 2020
Cuvantul redactiei:
Rafturile îndesate ale magazinelor îmi dau impresia că oferta este mult prea mare ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 3.Martie 2020
Cuvantul redactiei:
Chiar dacă nu am avut parte de o iarnă „grea", ne bucurăm de primele raze calde ale soarelui ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VII. nr. 4.Aprilie 2020
Cuvantul redactiei:
La începutul anului, când ne făceam tot feluri de planuri măreţe, ...
Detalii
Aparitiile din 2019

Bucataria ardeleneasca
Anul2020
Cuvantul redactiei:
Prin intermediul Almanahului 2020, vă invităm la o călătorie imaginară pe meleaguri româneşti, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 12.Decembrie 2019
Cuvantul redactiei:
Ne îndreptăm cu emoţie spre sfârşitul anului, pe care-l vom încheia cu două mari sărbători ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 11.Noiembrie 2019
Cuvantul redactiei:
Luna Noiembrie, cu zilele lui din ce în ce mai scurte, cu vremea tot mai mohorâtă, îşi pune amprenta ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 10.Octombrie 2019
Cuvantul redactiei:
Piaţa mi se pare un loc fascinat, unde roadele pământului îşi dau întâlnire cu poftele noastre gastronomice,...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 9.Septembrie 2019
Cuvantul redactiei:
Chiar dacă încă este cald, toamna îşi face simţită prezenţa încet, dar sigur ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 7-8.Iulie-august 2019
Cuvantul redactiei:
După luni întregi în care ploaia ne-a „răsfăţat" după cum a vrut ea, sperăm ca luna lui Cuptor ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 6.Iunie 2019
Cuvantul redactiei:
În calendarul popular, luna iunie, numită şi „cireşar" este una dinde cele mai importante luni, având multe sărbători ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 5.Mai 2019
Cuvantul redactiei:
Iată-ne în luna cea mai frumoasă a anului, numită popular Florar, când natura parcă explodează ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 4.Aprilie 2019
Cuvantul redactiei:
Undeva într-un sat românesc, în a doua zi de Paşte, o fată îmbrăcată în haine de sărbătoare, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 3.Martie 2019
Cuvantul redactiei:
Este sau nu locul femeii la cratiţă? De ce a ajuns această expresie să inferiorizeze femeia, când secole întregi era liantul cel mai important ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 2.Februarie 2019
Cuvantul redactiei:
A sosit şi luna lui Făurar, ultima lună a iernii, dar care ne mai poate arăta colţii cu temperaturi scăzute. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul VI. nr. 1.Ianuarie 2019
Cuvantul redactiei:
Iată că a mai trecut un an şi când scriu 2019, nu îmi vine să cred că timpul trece aşa de repede. ...
Detalii
Aparitiile din 2018

Bucataria ardeleneasca
Anul2019
Cuvantul redactiei:
Iată că a mai trecut un an şi când scriu 2019, nu îmi vine să cred că timpul trece aşa de repede. Ca un vitezoman, într-o permanentă goană, parcă ne obligă să ţinem pasul cu el. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 12.Decembrie 2018
Cuvantul redactiei:
Sfârşitul de an vine cu o suită de sărbătoritradiţionale. După o perioadă de restricţii alimentare, legatede postul Crăciunului, ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 11.Noiembrie 2018
Cuvantul redactiei:
Luna noiembrie, denumită popular şi Brumar, se caracterizează prin ger şi vânt, vreme ploioasă, friguroasă şi căderea brumei. La 15 noiembrie începe postul Crăciunului, creştinii ţin post după regulile diferitelor biserici. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 10.Octombrie 2018
Cuvantul redactiei:
Ploaia de afară şi vântul rece, specifice anotimpului toamna, ne fac să ne gândim cu nostalgie la lunile calde de vară şi să grăbim paşii spre casă, unde ne aşteaptă o ciorbă fierbinte sau ceva bunătăţi la cuptor. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 9.Septembrie 2018
Cuvantul redactiei:
Încet-încet, toamna se strecoară printre frunzele ruginite, iar un vânticel cald ne bucură la culesul roadelor pământului. Zilele frumoase de la începutul lunii vor fi treptat înlocuite de ploile reci. Ne aducem aminte că...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 7-8.Iulie-August 2018
Cuvantul redactiei:
Iulie şi august sunt două luni de vară, care aşa după cum ne arată şi denumirile populare, Cuptor şi Gustar, ne răsfaţă cu temperaturi ridicate şi gusturile alese ale poamelor. Este vremea concediilor şi excursiilor, aşa că ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 6. - Iunie 2018Cuvantul redactiei:
Această primă lună de vară ne oferă ocazia să gătim cu tufandale din grădinile noastre: gulii, conopidă, varză, cartofi noi, mazăre, dovlecei, fasole verde, ce se vor găsi pe mese sub formă de supe, sufleuri, salate. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 5. - Mai 2018Cuvantul redactiei:
Luna mai ne răsfaţă cu soare şi căldură, cu numeroase verdeţuri răsărite în grădinile noastre, ce ne ajută să încercăm o detoxifiere a organismului după lunile de iarnă şi apoi sărbătoarea Paştelui, caracterizată şi printr-o alimentaţie abundentă. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 4. - Aprilie 2018Cuvantul redactiei:
Această ediţie a revistei este axată pe marea sărbătoare a primăverii: Paştele. Veţi găsi informaţii interesante despre Învierea Domnului, de ce datele de celebrare sunt diferite la ortodocşi şi catolici, precum şi tradiţii de cinstire a acestui praznic ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 3. - Martie 2018Cuvantul redactiei:
Luna martie prin mesagerul său, Mărţişorul, ne vesteşte că primăvara nu este departe şi soarele şi căldura vor birui împotriva îngheţului şi întunericului. Acest aspect este prezent în obiceiurile de primăvară a tuturor societăţilor arhaice. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 2. - Februarie 2018Cuvantul redactiei:
După alimentaţia bogată din timpul sărbătorilor de iarnă, este nevoie să trecem la o perioadă cu o nutriţie mai sănătoasă, motiv pentru care am cerut sfatul nutriţionistului-dietetician Diana Crişan. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul V. nr. 1. - Ianuarie 2018Cuvantul redactiei:
Trecerea peste ani se sărbătoreşte peste tot în lume cu petreceri şi cu bucurie, lucru care se întâmpla încă din timpuri străvechi. După Bobotează şi Sfântul Ion, se încheie ciclul sărbătorilor de iarnă, începe perioada „câşlegilor” ...
Detalii
Aparitiile din 2017

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 12. - Dec. 2017Cuvantul redactiei:
Sărbătorile Crăciunului ne umplu tuturor sufletele de bucurie prin atmosfera strălucitoare indusă de bradul împodobit, de obiceiul colindatului şi miresmele îmbietoare din bucătărie care ne amintesc de bucatele gătite în casă de mamele noastre ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 11. - Noi. 2017Cuvantul redactiei:
Luna noiembrie, denumită popular şi „Brumar” sau „Pomorar”, se caracterizează prin vreme ploioasă, friguroasă, căderea brumei, sau, mă rog, aşa era odată. Oamenii se hrăneau cu legumele care încă rezistau la sfârşitul toamnei ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 10. - Oct. 2017Cuvantul redactiei:
Toamna este anotimpul cel mai spectaculos prin aromele pe care ni le oferă bogăţia de fructe şi legume din grădinile noastre şi care nu şi-au pierdut savoarea, pe care o cunoaştem din anii copilăriei. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 9. - Sept. 2017Cuvantul redactiei:
Încet, încet, toamna îşi arată semnele prin vii şi grădini, unde se aude larma veselă a culegătorilor, prin sunetul clopoţelului care anunţă începutul unui nou an şcolar, prin miresmele degajate de prelucrarea gemurilor şi murăturilor. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 8. - August 2017Cuvantul redactiei:
Luna august isi are numele de la imparatul roman Augustus, in traditia populara se mai numeste Gustar, deoarece se coc majoritatea fructelor, roadele pomilor te imbie la tot pasul: mere, pere, prune, struguri. ...
Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 7. - Iulie 2017Cuvantul redactiei:
Luna lui cuptor se considera a fi cea mai calda din vara, soarele si natura ne rasfata... Avand la indemana o multime de legume si fructe proaspete locale, este indicat sa profitam de ele, asigurand organismului necesarul de vitamine si nutrienti. ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 6. - Iunie 2017Cuvantul redactiei:
Da, este adevarat, a venit vara! Iunie este prima luna de vara, a patra din calendarul roman si a sasea din cel iulian si gregorian, dedicata zeitei Juno, sotia zeului Jupiter si protectoarea femeilor maritate. Luna lunie este numita in popor Iuniu, Iuni, dar si Ciresar. ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 5. - Mai 2017Cuvantul redactiei:
Armindeniul este sarbatoarea populara dedicata zeului vegetatiei, semnifica in traditia populara inceputul verii. Vremea frumoasa de afara a deschis nu doar sezonul gratarelor in aer liber, dar si a drumetiilor si culesului ciupercilor de mai. ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 4. - Aprilie 2017Cuvantul redactiei:
Luna aprilie este una speciala datorita marii sarbatori, Pastele, prin care intreaga crestinatate serbeaza invierea Domnului Iisus Hristos. Acest moment este ilustrat in actuala editie a revistei cu prezentarea sarbatorii in satul traditional romanesc ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Editie speciala de Pasti - 2017Cuvantul redactiei:
Sarbatoarea Pastelui are in momentul de fata doua conotatii total diferite: una traditionala si una moderna, o impletire intre modul in care se sarbatorea in satul traditional romanesc, ... si cea din zilele noastre care a imbracat un aspect comercial. ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 3. - Martie 2017Cuvantul redactiei:
... venirea primaverii este celebrata prin diferite traditii si ritualuri, care serbează victoria anotimpului cald asupra celui friguros, a vietii, triumful iubirii. Serbarile noastre se desfasoara sub spectrul bucuriei, a meselor festive ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 2. - Februarie 2017Cuvantul redactiei:
Luna februarie este numita popular Făurar, legata de mestesugul prelucrarii fierului, cand se pregateau uneltele pentru muncile de primăvară si este considerata o luna capricioasă, friguroasă si supărăcioasă ... Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul IV. nr. 1. - Ianuarie 2017Cuvantul redatiei:
Ne aflam la inceputul unui nou an, cu totii ne dorim, in primul rand, sa fim sanatosi. Stim ca sanatatea este strans legata de ceea ce mancam. Dupa mesele abundente din timpul sarbatorilor, se recomanda o cumpatare alimentara. Detalii
Revistele din 2016

Bucataria ardeleneasca
Editie specialade Craciun si Revelion - 2016
Din continut:
Traditii de Craciun si Anul Nou
in Transilvania
Meniu traditional de Craciun
Decorarea mesei de Craciun
Supe si ciorbe de sarbatoare
Fripturi delicioase de porc
Revelion in familie Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 12. - Dec. 2016Din continut:
Retete gustoase la taierea
porcului
Pagina copiilor
Traditia coronitei de Craciun
Fursecuri de sarbatoare
Bauturi calde
Decoratii de brad
Masa de Craciun Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 11. - Noi. 2016Din continut:
Paradisul clatitelor
Retete din Maramures
Meniu traditional
Meniu rapid
Dulciuri de sezon
Torturi inedite
Retete de post
Dezlegare la peste Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 10. - Oct. 2016Din continut:
Patiserie cu mere aromate
Toamna in salate
Supe si ciorbe inedite
pentru zile fruguroase
Sa gatim cu si in dovleac
Rulouri de carne
Familia verzei
Aperitive sarate Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 9. - Sept. 2016Din continut:
Deserturi de toamna la pahar
Retete traditionale cu gognele
Meniu de surechi
Traditii sasesti
Supe creme din fructe de toamna
Prietenul nostru cuptorul
Ce gatim pentru cei mici?
Conserve Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 8. - August 2016Din continut:
Racoarea verii: lebenita
Aspicul si jeleul
Delicii inghetate
Bucataria traditionala
din Muntii Apuseni
Hrana sanatoasa
Slow-Food Tarnava Mare
Conservari Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 7. - Iulie 2016Din continut:
Cocteiluri racoritoare
Vedeta verii: porumbul
Bunatati in straturi: musacaua
Supe creme
Simplu si delicios
Fructul de aur al verii: caisa
Paini cu personalitate
Conservari Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 6. - Iunie 2016Din continut:
Patiserie cu mere aromate
Toamna in salate
Supe si ciorbe inedite
pentru zile fruguroase
Sa gatim cu si in dovleac
Rulouri de carne
Familia verzei
Aperitive sarate Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 5. - Mai 2016Din continut:
Start la gratare
Din darul naturii - bureti de roua
Gulia de primavara
Mazarea
Sa facem cunostinta
cu sparanghelul
Delicii florale
Prajituri Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 4. - Aprilie 2016Din continut:
Parada verdeturilor:
stevia, loboda, spanacul, leurda
Retete de post
Dezlegare la peste
Retete savuroase
cu maruntaie de pasare
Sa facem cunostinta cu rubarba
Rulade Detalii

Bucataria ardeleneasca
Editie speciala de Pasti - 2016Din continut:
Traditii de Paste in Tara Lapusului
Decoratiuni de Sarbatoare
Salate festive
Transarea mielului pascal
Variatii de drob
Ciorbe si supe de miel
Fripturi de miel
Meniu vegetarian Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 3. - Martie 2016Din continut:
Primele verdeturi combinate
cu ingrediente de iarna
Leacul din gradina,
ridichea de luna
Martisorul si obiceiurile
de primavara
Retete de post
Clatite inedite Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 2. - Februarie 2016Din continut:
Salate de cruditati
Supe si ciorbe
Ospitalitate si preparate ucrainene
inedite din Rona de Sus
Lintea - sursa importanta
de proteine
Mamaliga pe gustul copiilor
Prajituri Detalii

Bucataria ardeleneasca
Anul III. nr. 1. - Ianuarie 2016Din continut:
Legume albe in sezonul rece
Mancaruri traditionale
de Boboteaza
Dezlegare la peste
Retete savuroase
Vasul de lut, vasul fermecat
Retete cu varza murata
Pagina copiilor Detalii
- Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
- E-mail: office@corvin.ro