Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul VI. nr. 9. - septembrie 2019
Format: A4    Nr. pagini: 46    Pret: 4,50 lei (+ taxe postale)

     

Chiar dacă încă este cald, toamna îşi face simţită prezenţa încet, dar sigur, prin frunzele îngălbenite, legumele şi fructele coapte din grădini şi livezi, prin forfota pieţelor sau prin sunetul clopoţelului care vesteşte prima zi de şcoală. A sosit timpul să ne pregătim pentru iarnă, să umplem borcanele cu conserve şi pivniţele cu fructe şi legume, chiar dacă este o muncă titanică, este singura soluţie de a consuma şi în timpul iernii fructele şi legumele autohtone şi nu pe cele importate. Pe lângă conservele pregătite după reţete moştenite din familie, vă propunem să pregătiţi şi câteva mâncăruri în combinaţii de ingrediente mai neobişnuite, cum ar fi: Ardei umpluţi cu brânză, Castraveţi muraţi cu vin Sherry, cu care să vă surprindeţi papilele gustative. Odată cu venirea toamnei, părinţii au din nou sarcina de a pregăti pacheţele copiilor pentru şcoală, pentru ei avem câteva sugestii de sandvişuri sănătoase: Tortilla cu legume, Sandviş cu piept de pui. În paginile revistei puteţi găsi o serie de preparate cu legume de sezon, printre care păstârnacul, morcovul, rădăcina de pătrunjel, varza de toamnă, conopida, porumbul, broccoliul sau prazul: Supă cremă de păstârnac, Ficăţei de pui cu piure de păstârnac, Ciorbă de varză cu smântână, Salată de varză cu morcovi, Cotlet de porc cu sos picant de prune. Pentru cei care sunt începători în ale bucătăritului, am pregătit Ciorbă de legume cu carne de pui şi răzălăi cu paşi ajutători. Vă propunem ca prin intermediul revistei să facem împreună o vizită virtuală în Ţinutul Pădurenilor, să cunoaştem simplitatea oamenilor care trăiesc în acel frumos loc, cu ce se ocupă şi cu ce greutăţi se confruntă şi să gustăm reţetele lor tradiţionale: Ciorbă de pitoance, Tocană hunedoreană şi Plăcintă pădurenească. În rubrica Secrete de măcelărie veţi găsi reţete cu piept de porc: Piept de porc la grătar şi Ruladă de piept de porc, iar în rubrica Trucuri din bucătărie veţi afla cum să pregătiţi un sufleu reuşit, după reţetele: Sufleu de cartofi cu broccoli şi Sufleu cu porumb, brânză şi caş. Mirodenia pe care am ales-o pentru septembrie este oreganoul, cu care puteţi aromatiza: Supă cremă de conopidă, Paste cu zucchini şi oregano şi Pulpe de pui cu usturoi şi oregano. În Brutăria de acasă şi Patiserie cu cartofi v-am preparat Foccacia cu struguri şi rozmarin, Coroane cu cartofi şi porumb şi Cornuleţe cu cartofi şi caşcaval. Vă propunem să gătiţi nişte gustări de sezon în Bucătăria rece: Fâşii crocante de pui, Bruschete cu ciuperci umplute sau să încercaţi câteva reţete de Mâncare stradală: Quesadilla cu caşcaval şi sos de roşii cu ton sau Burrito cu pui. Fructele de mare sunt considerate Superalimente, deoarece au un conţinut ridicat de proteine, vitamine, minerale şi acizi graşi omega-3, nutrienţi de care vă puteţi bucura prin reţetele: Caracatiţă baby cu sos de maioneză şi Creveţi roşii cu sos de mango. Printre roadele toamnei sunt şi fructele cu care vom găti o serie de dulciuri şi prăjituri: Desert la pahar cu struguri, Papucei cu prune, Prăjitură cu mure şi Ştrudel vienez cu mere. Cutia de fursecuri nu o vom lăsa goală nici acum, o vom umple cu Fursecuri cu caramel sau cu Margarete. Cu aceste reţete minunate cu siguranţă nu vă veţi plictisi în bucătărie, pregătiţi-le pe toate cu drag membrilor familiei!

Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Leguma lunii: păstârnacul
Bucate de sezon
Lecţia de gătit
Minunatul Ţinut al Pădurenilor
Reţetele pădurenilor
Secrete din măcelărie: pieptul de porc
Trucuri din bucătărie: sufleul

Totul despre mirodenii: oreganoul
Brutăria de acasă
Bucătăria rece: gustări de sezon
Mâncarea stradală adusă în bucătărie
Superalimente: fructele de mare
Pagina copiilor
Dulciuri pentru toate gusturile
Prăjituri, de dragul fructelor
Cutia cu fursecuri
Cofetărie pas cu pas
Patiserie cu cartofi
Conserve pentru gurmanzi

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro