Bucataria ardeleneasca
Gustul mancarii de acasa
Anul 2019Format: A5 Nr. pagini: 324 Pret: 15 lei (+ taxe postale)
Acum, spre sfârşitul anului al cincilea de 
					apariţie al revistei Bucătăria ardelenească, dorim să vă răsplătim 
					pentru faptul că sunteţi alături de noi şi urmăriţi cu interes 
					revista, adăugând o nouă publicaţie la colecţia dumneavoastră, 
					primul almanah Bucătăria ardelenească! Prin această publicaţie, 
					dorim să vă fim şi noi alături în anul 2019, propunând gospodinelor 
					şi doritorilor de bucătărit câte o reţetă pentru fiecare zi 
					a noului an. Sperăm că aceste reţete de salate, supe, ciorbe, 
					feluri principale, deserturi şi prăjituri să le fie de folos 
					celor care pregătesc zilnic masa pentru familie, dar şi celor 
					care au plăcerea de a bucătări doar din când în când, la sfârşit 
					de săptămână sau la ocazii speciale. A pregăti zilnic de mâncare 
					poate fi o activitate plăcută, plină de inventivitate şi creaţie, 
					dar foarte uşor poate deveni o rutină monotonă, sau chiar şi 
					o povară ce ne afectează starea de bine. Ne dorim ca acest almanah 
					să vă vină în ajutor în momentele în care reapare veşnica întrebare: 
					oare ce să gătesc azi? Sperăm că cele 365 de reţete vă vor scoate 
					din acest impas sau cel puţin să vă dea idei pe care să le valorificaţi, 
					aplicându-le în mâncăruri conform gusturilor familiei sau celor 
					pentru care pregătiţi masa, pentru că, nu-i aşa, multe ingredientele 
					se pot schimba între ele, înlocuindu-le cu altele, existente 
					în gospodărie, dând frâu liber imaginaţiei şi inventivităţii. 
					De exemplu, o mâncare cu conopidă se poate prepara şi cu broccoli, 
					o tocăniţă de ciuperci sau de carne, se poate face din aproape 
					orice tip de ciuperci sau carne, un chec cu vişine se poate 
					prepara cu aproape orice alt fruct, şi putem enumera la nesfârşit. 
					Ne-am străduit ca ingredientele folosite la reţete să fie întotdeauna 
					cele de sezon, care se găsesc în luna în curs în grădina, cămara 
					sau pivniţa proprie, precum şi în pieţe sau magazine. Astfel, 
					pentru iarnă, vă propunem să folosiţi leguminoase, varză murată, 
					carne afumată, conserve şi murături, primăvara multe verdeţuri 
					proaspete, iar vara şi toamna, legume şi fructe proaspete, ingrediente 
					cu care rezultatul final va fi unul sănătos şi care se va include 
					într-un buget redus. Toate reţetele din acest almanah au fost 
					încercate şi pregătite cu mult drag de către colaboratorii noştri 
					şi vă putem garanta că sunt foarte gustoase şi hrănitoare, se 
					gătesc rapid şi fără prea mult efort, de care membrii familiei 
					cu siguranţă vor fi mulţumiţi. 
Totodată, pentru a vă umple 
					plăcut timpul liber, până când mâncarea se fierbe sau prăjitura 
					se coace, v-am adus la începutul fiecărei luni legende, anecdote 
					şi povestiri, toate culese din popor, cu care să vă puteţi delecta, 
					citindu-le.
Vă dorim, ca în fiecare zi a anului care vine, 
					să răsfoiţi cu drag acest almanah, să petreceţi împreună clipe 
					de neuitat în bucătărie, gătind preparate delicioase, pe care 
					să le consumaţi cu poftă, împreună cu familia! 
					Adela Sebeştean





