Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul VII. nr. 1. - ianuarie 2020
Format: A4    Nr. pagini: 46    Pret: 5,00 lei (+ taxe postale)

     

Începutul unui an nou are ceva cu adevărat magic care ne încarcă cu o doză de optimism şi speranţă de mai bine. Graniţa dintre trecut şi prezent ne dă credinţa că putem schimba multe lucruri, că avem şansa să o luăm de la capăt, datorită căruia ne stabilim scopuri mai mici sau mai mari. Cele mai comune promisiuni pe care le facem este că vom renunţa la vicii, că vom pierde kilogramele în plus, că vom petrece mai mult timp cu familia sau că vom călători mai mult. Angajamentele sunt foarte frumoase, dar mai importante sunt faptele pe care le vom face în acest sens. Schimbarea stilului de viaţă ne va ajuta să îndeplinim chiar mai multe dintre aceste dorinţe. Mişcarea regulată care poate fi de la plimbarea de seară la drumeţiile de la sfârşitul săptămânii, prepararea unor reţete cu calorii mai puţine sau înlocuirea unor ingrediente cu altele mai sănătoase, toate acestea executate împreună cu membrii familiei deja cuprind toate promisiunile de mai sus. Bucătăria Ardelenească se alătură dorinţei dumneavoastră de a avea un stil de viaţă mai sănătos cu noi rubrici: Sănătatea din bucate, Nicio masă fără peşte şi Răsfăţ cu dulciuri sănătoase în cadrul cărora veţi găsi reţete care se prepară cu ingrediente sau alternative sănătoase, printre care: Budincă de conopidă, Tocinei de gulii, Curry de legume cu păstrăv, Chec cu banane şi nuci caju şi Chec cu bulgur şi brânză de vacă. A mânca sănătos înseamnă şi a consuma ingrediente de sezon, bineînţeles cu moderaţie. În rubricile Bunătăţi din ingrediente de sezon şi Gusturi tradiţionale vom aduce lunar reţete de acest gen: Pulpe de pui pe pat de varză murată, Ciolan afumat la cuptor, Colţunaşi cu magiun. În rubrica Meniu rapid pentru zile aglomerate veţi găsi reţete pe care le puteţi găti rapid după ce ajungeţi acasă de la serviciu: Supă cremă de praz cu cartofi, Desert de brânză de vacă cu compot de caise; iar în rubrica Duminica în familie reţete pe care să le preparaţi împreună cu familia în ziua când sunteţi toţi acasă: Supă cremă de linte roşie, Tort întors de mere cu brânză de vacă. Cei începători în ale bucătăritului se pot ghida din rubricile: Bucătăria pentru începători şi Lecţia de gătit, unde luna aceasta vor găsi tehnica preparării celor cinci sosuri de bază ale bucătăriei: Sosul bechamel, Sosul de roşii, Sosul brun şi Sosul olandez şi reţeta Crenvurşti de porc, preparată pas cu pas. Bunicile şi mamele noastre au gătit după Cartea de bucate a Sandei Marin, din care vom pregăti şi noi lunar câte 3 reţete. Pentru ianuarie am ales Şniţel vienez, Porumbei cu mazăre boabe. Vă invităm să ne însoţiţi într-o călătorie culinară unde vom degusta bunătăţi internaţionale prin rubricile Bucate din lumea largă şi Deserturi de peste hotare: Cassoulet, Pirogi ruseşti cu ciuperci, Tort italian cu dovleac şi Gogoşi cu pâlnia. În revista noastră veţi găsi o sumedenie de reţete de prăjituri, torturi, dulciuri şi produse de patiserie în rubricile: Prăjituri de zile mari, Şcoala dulciurilor, Specialităţi de patiserie: Prăjitură cu nuci şi caramel, Felii cu ciocolată albă, Prăjitura Triplu-Cocos, Cremă Pădurea-Neagră, Pogăci cu cartofi şi telemea, Pogăci cu caş şi jumări, Pogăci cu unt şi caşcaval. Vă invităm să răsfoiţi cu drag revista noastră, încălzindu-vă la gura sobei, alături de o Ciocolată caldă cu mirodenii, Ciocolată fierbinte cu bezele gumate sau o Ciocolată fierbinte cu dovleac. Vă dorim să aveţi un An Nou fericit cu mese cumpătate alături de cei dragi!
Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Bunătăţi din ingrediente de sezon
Gusturi tradiţionale
Meniu rapid pentru zile aglomerate
Sănătatea din bucate
Nicio masă fără peşte
Bucate din lumea largă
Deserturi de peste hotare

Bucătăria pentru începători
Lecţia de gătit
Duminica în familie
Trei gofre şi toate trei...
Să gătim cu Sanda Marin
Pagina copiilor
Răsfăţ cu dulciuri sănătoase
Prăjituri de zile mari
Delicii la pahar
Şcoala dulciurilor
Specialităţi de patiserie
Cafeluţa de dupămasă

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro