Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul VII. nr. 10. - octombrie 2020
Format: A4    Nr. pagini: 46   
     

Ploaia rece şi vântul, specifice anotimpului toamnei, ne fac să grăbim paşii spre casă, unde ne putem încălzi la gura sobei în timp ce pregătim o supă fierbinte sau ceva gustos la cuptor. Cel mai simplu şi rapid, putem face din legume de sezon un Graten de cartofi, Cartofi pane, Clătite cu cartofi şi carne sau o Supă cremă de dovleac cu chipsuri de cârnaţi, Ragut de pui cu dovleac, Friptură de berbecuţ cu paste cu dovleac. Cei care mai au de adunat recolte de pe câmp, cu această ocazie, pot pregăti preparate la ceaun sau în cuptorul cu lemne: Gulaş ardelenesc de berbec, Pulpe de gâscă cu rozmarin, Iepure cu ghiveci de legume. În paginile revistei găsiţi meniu rapid pentru zilele aglomerate: Chiftele de fasole, Supă cremă de broccoli, Cafea cu lapte şi dovleac copt; dar şi un meniu care necesită mai mult timp de preparare, pentru sfârşit de săptămână: Ciorbă de burtă, Graten de orez cu carne, Desert de brânză de vacă şi sos de prune. În rubricile Sănătatea din bucate şi Răsfăţ cu dulciuri sănătoase veţi găsi reţetele: Tofu dulce-acrişor, Steak de conopidă cu terci de păsat, Foi de tortilla cu spanac, Guguluf cu fructe de pădure, Desert cu brânză de vacă şi nuci şi Biscuiţi cu banane şi cacao. Pentru ziua de peşte vă propunem să gătiţi: Medalioane de crap cu sos tartar, Păstrăv în unt cu verdeţuri sau Piftie de crap. Obişnuiţi să degustăm şi din preparatele altor popoare, luna aceasta gătim: salate din Italia, Rusia şi Polonia şi deserturi din Suedia. Pentru şi împreună cu copiii puteţi pregăti: Jeleu curcubeu, Chifteluţe vesele şi Acadele cu fructe. Suntem alături de cei începători într-ale bucătăritului cu reţete pentru care am pregătit şi paşi ajutători: Cannelloni cu carne tocată, Sarmale în dovleac, Cuburi cu budincă şi zmeură şi Brioşe trandafir cu unt. Foarte multe gospodine apreciază capitolele cu dulciuri şi deserturi, luna aceasta am pregătit pentru ele prăjiturile: Felii Nostalgie şi Felii cu ciocolată albă. Pe rafturile din cămară, gospodinele mai pot adăuga: Dulceaţă falsă de caise, Dulceaţă de pere cu şofran şi Compot de struguri. Cu speranţa că veţi alege reţetele găsite în revistă, vă dorim spor la gătit şi poftă bună!

Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Bunătăţi din ingrediente de sezon:
cartoful
Bunătăţi din ingrediente de sezon:
dovleacul
Gusturi tradiţionale de toamnă
Meniu rapid pentru zile aglomerate
Sănătatea din bucate
Nicio masă fără pește

Bucate din lumea largă
Deserturi de peste hotare
Bucătăria pentru începători
Lecţia de gătit
Duminica în familie
Gustări pentru întâlnirile cu prietenii
Reţete vegane
Pagina copiilor
Răsfăţ cu dulciuri sănătoase
Prăjituri de zile mari
Delicii cu struguri
Şcoala dulciurilor
Specialităţi de patiserie

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro