Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul VII. nr. 11. - noiembrie 2020
Format: A4    Nr. pagini: 46   
     

E început de noiembrie, păşesc printre frunzele uscate şi natura îmi umple sufletul cu multă culoare. Toamna are o splendoare specifică, chiar dacă vântul răcoros adie miros de ploaie. Aşa cum fiecare anotimp aduce mari schimbări în natură, trăiesc cu speranţa că şi viaţa ne va aduce schimbările mult aşteptate în bine. Oferta de toamnă a revistei Bucătăria Ardelenească este la fel de colorată precum toamna, vă aducem o sumedenie de reţete cu fructe şi legume de sezon şi sperăm ca activitatea din bucătărie să vă aducă mici împliniri şi bucurii. Sfecla este prima care iese în evidenţă prin culoarea ei purpurie, din care puteţi găti: Supă cremă de sfeclă cu hrean, Perişoare în sos de sfeclă sau Cremă de sfeclă cu maioneză. Fasolea uscată, fie ea albă, roşie sau pestriţă, poate fi preparată într-o mare varietate de feluri, dintre care acum vă propunem: Gulaş de fasole, Bruschete cu fasole şi Cassolet. Credincioşii încep postul Crăciunului din 15 noiembrie, pentru ei am pregătit reţetele: Tocăniţă de năut cu ciuperci, Borş de legume, Cartofi în sos de roşii. În zilele când aveţi puţin timp la dispoziţie pentru gătit, sunt binevenite reţetele: Ciorbă de ouă cu usturoi, Paste cu pui şi ciuperci şi Chifteluţe de dovleac. Luna aceasta vom degusta mâncare din lndia,Japonia şi Mexic: Dai de mazăre galbenă, Supă Ramen şi Chimichanga, dar şi dulciuri din Israel: Urechile lui Haman, Cozonac Babka şi Cornuleţe Rugelach. Pentru că ne-am propus ca cel puţin o zi pe săptămână să consumăm peşte, vom găti: Graten de peşte cu ton, Ciorbă de peşte şi Păstrăv cu smântână şi tarhon. Sănătatea este mai importantă decât orice, reţetele Hummus cu sfeclă, Salată cu avocado şi fenicul, Salată de bulgur cu dovleac, Baton energizant, Melcişori cu magiun şi Tartă cu mei şi pere ne vor ajuta să avem grijă mai multă de ea. Nu i-am uitat nici de data aceasta pe cei începători în ale bucătăriei, pentru care am pregătit reţete de fel principal dar şi deserturi cu paşi ajutători: Ceafă pane cu spaghete cu sos de roşii şi ciuperci, Tocăniţă ardelenească de ciuperci cu găluşte de brânză, Brioşe cu sfeclă şi covrigi turceşti Acma: dar nici pe copii, pentru care am pregătit nişte gustări pentru pauzele dintre ore: Trandafiri cu şuncă şi caşcaval, Gogoşi cu budincă şi brânză şi Bastonaşe cu caşcaval şi sare. La sfârşit de săptămână, când este timp mai mult pentru gătit, vă propunem reţete tradiţionale din Transilvania şi Banat din carne de gâscă: Supă de gâscă, Friptură de gâscă cu mere şi Balotină de gâscă. Chiar dacă le-am lăsat la urmă, probabil că mulţi vor căuta întâi reţetele de prăjituri şi dulciuri, şi vor găsi Prăjitură cu cremă de griş, Ruladă cu cremă de nuci, Prăjitură cu cremă de cacao, Cornuleţe cu magiun şi nuci, Prăjitură cu nucă de cocos, Biluţe cu dovleac, Budincă de cocos cu sos de sfeclă şi Rahat cu morcovi. Vă dorim o lectură plăcută şi succes în gătirea reţetelor propuse de revista Bucătăria ardelenească!

Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Bunătăţi din ingrediente de sezon:
sfecla
Bunătăţi din ingrediente de sezon:
fasolea boabe
Reţete de post
Meniu rapid pentru zile aglomerate
Sănătatea din bucate
Nicio masă fără peşte

Bucate din lumea largă
Deserturi de peste hotare
Bucătăria pentru începători
Lecţia de gătit
Duminica în familie
Reţete vegetariene
Parada clătitelor
Pagina copiilor
Răsfăţ cu dulciuri sănătoase
Prăjituri de zile mari
Delicii cu legume
Şcoala dulciurilor
Specialităţi de patiserie

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro