Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul VII. nr. 2. - februarie 2020
Format: A4    Nr. pagini: 46    Pret: 5,00 lei (+ taxe postale)

     

Rafturile îndesate ale magazinelor îmi dau impresia că oferta este mult prea mare în comparaţie cu nevoile noastre. Am crescut într-o lume în care normalitatea era mult mai puţină şi mă întreb până unde va mai creşte această abundenţă de produse; iar dacă într-o zi se va sfârşi brusc, oare cum ne vom acomoda în noua situaţie? Trăim într-o lume în care totul se schimbă cu rapiditate, apar gusturi, ingrediente, tehnici şi aparate noi, atât de des încât cele de ieri, mâine deja se consideră demodate. Mă întreb, oare chiar trebuie să ţinem pasul cu această goană nebună? Oare trebuie să avem în bucătărie toată aparatele noi care apar pe piaţă?Trebuie să ne umplem mereu coşul cu noi şi noi ingrediente, preparate sau semipreparate, doar de dragul de a cumpăra, chiar dacă nu le avem pe lista de cumpărături? Dacă facem un plan de meniu pe toată săptămâna şi ştim exact de ce ingrediente avem nevoie, nu vom cădea în capcana superofertelor de care oricum nu avem nevoie. Bucătăria Ardelenească vă ajută să vă alcătuiţi astfel de meniuri. Pentru zilele aglomerate: Supă cremă de broccoli, Sufleu de ciocolată; pentru sfârşitul săptămânii, când aveţi mai mult timp pentru gătit: Terină de ficat glasată, Ciorbă de văcuţă, Rulouri cu spanac, Clătite cu brânză Brie şi dulceaţă de afine, Clătite cu şuncă, ciuperci şi sos de muştar şi Clătite cu legume. Ingredientele de sezon sunt mereu la îndemână, cu care puteţi găti: Borş de sfeclă, Chiftele de năut cu sfeclă şi nuci, Salată de pui cu sfeclă, Ciorbă de cartofi cu ouă şi cârnaţi, Tocăniţă de ciolan, Tocăniţă de soia cu carne de porc, Terci de cartofi cu creste de slănină, Ciorbă de hribi uscaţi, Gogoşi cu cartofi. Pentru cei care doresc să reducă numărul carbohidraţilor, am pregătit reţetele:
Chifteluţe de pui cu cremă avocado, Mic dejun cu cârnaţi şi ouă, Pizza cu blat de brânză de vacă, iar pentru cei care preferă peştele, reţetele: Steak de ton cu piure de cartofi dulci, Păstrăv somonat cu varză de Bruxelles, Salată de porumb cu ton. Luna aceasta vom călători pentru a gusta reţete indiene şi dulciuri americane: Pui indian cu unt, Salată indiană de vinete, Curry de mazăre verde, Banane pane, Prăjitură răsturnată cu banane şi Chec cu banane. Vom găti împreună cu cei începători reţetele: Ciorbă de pui a la grec şi Tocăniţă de pipote cu găluşte şi vom învăţa din cartea lui Sanda Marin cum să marinăm carnea de iepure şi să pregătim Friptură de iepure şi Iepure cu zarzavat. Pentru copii vom găti Paste cu sfeclă, Pizza umplută, Cremă de portocale la pahar şi specialităţi de patiserie pentru pachet la şcoală: Plăcintă hamburger, Plăcintă de pui şi Bărcuţe cu brânzeturi. În luna îndrăgostiţilor pregătim dulciuri şi deserturi din inimă: Felii Sacher, Biluţe de brânză cu nucă de cocos, Prăjitură cu mere şi cremă de vanilie, Prăjitura semilună cu glazură de rom, Prăjitura caramel, Felii nostalgia, Perniţe cu fructe de pădure, Melcişori cu scorţişoară, Prăjitură Mille-feuille şi Indiene cu frişcă şi băuturi savuroase: Suc revigorant cu mere şi tulpină de apio, Suc energizant cu sfeclă şi Suc vitaminizat cu morcovi şi mango.
Vă dorim să petreceţi împreună cu cei dragi clipe neuitate atât în bucătărie cât şi la masă!
Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Bunătăţi din ingrediente de sezon
Gusturi tradiţionale
Meniu rapid pentru zile aglomerate
Sănătatea din bucate
Nicio masă fără peşte
Bucate din lumea largă
Deserturi de peste hotare

Bucătăria pentru începători
Lecţia de gătit
Duminica în familie
Trei clătite pentru micul dejun
Să gătim cu Sanda Marin
Pagina copiilor
Răsfăţ cu dulciuri sănătoase
Prăjituri de zile mari
Delicii din aluat foitaj
Şcoala dulciurilor
Specialităţi de patiserie
Băuturi savuroase

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro