Bucataria ardeleneasca

Gătitul acasă ne face bine!

Anul 2021
Format: A5    Nr. pagini: 418    Pret: 25 lei (+ taxe postale)

A bucătări ocazional este o plăcere, mulţi o fac pentru delectare, însă doar cei care au responsabilitatea să pregătească zi de zi mâncare pentru întreaga familie ştiu cât de greu este, nu atât gătitul în sine, cât să pregătească mereu ceva diferit, gustos şi săţios. Tocmai din acest motiv este atât de îndrăgit Almanahul revistei Bucătăria Ardelenească, pentru că oferă câte o idee pentru fiecare zi a anului. Evident că de cele mai multe ori nu gătim din reviste şi cărţi, ci alegem să folosim ingredientele pe care le avem în frigider sau în cămară. Publicaţia actuală se pretează în totalitate pe ingrediente sezonale, care se găsesc zilnic în casa sau grădina dumneavoastră, precum şi în pieţe sau magazine. Reţetele pot fi adaptate la gusturile familiei, pot fi înlocuite cu altele sau combinate între ele.
În ultimele decenii obiceiurile alimentare s-au schimbat semnificativ, chiar dacă în prezent mâncarea este mult mai diversificată, de multe ori este mai nesănătoasă datorită mâncării de tip fast-food. Obişnuinţa de a găti a avut o tendinţă de scădere, mai ales în cazul tinerilor, însă pandemia se pare că a avut un impact benefic asupra gătitului acasă. S-au schimbat şi obiceiurile şi locurile de aprovizionare a alimentelor, produsele locale, neprocesate, naturale şi implicit sezonale au câştigat prioritate, ceea ce ne aduce un aport ideal de nutrienţi dar şi de gusturi autentice.
Vă aducem, deci, reţete pentru fiecare zi a anului, atât pentru cei care gătesc de puţin timp, cât şi pentru cei cu rutină în bucătărie, presărate cu povestiri inedite, obiceiuri şi poveşti populare, precum şi întâmplări din locuri aparte din ţara noastră. Vă dorim să răsfoiţi cu drag şi această publicaţie, să valorificaţi reţetele în bucătăria dumneavoastră gătind preparate gustoase împreună cu familia!
Adela Sebeştean

Comandati acum! »


Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro