Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul IX. nr. 4. - aprilie 2022
Format: A4    Nr. pagini: 46   
     

În aceste vremuri măcinate de durere şi tristeţe, când se vrea pace şi linişte, trupul şi sufletul omului frământat de griji îşi doreşte o înviere. Luna Aprilie este luna renaşterii, când natura se trezeşte la viaţă şi ne dă speranţa unui nou început, iar cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Sfintele Paşti, prin învierea lui Iisus, ne dă speranţa la mântuire şi o viaţă nouă. Suntem în plin postul Paştelui, când postul trupescînsoţit de postul sufletesc ne apropie mai mult de Dumnezeu. Revista Bucătăria Ardelenească vine în ajutorul celor care decid să aibă un meniu fără produse de origine animală şi lactate şi propune următoarele reţete: Ciorbă de conopidă cu legume, Cous-cous cu ciuperci. În ultima duminică dinaintea Pastelul este sărbătoarea de Florii, care deschide Săptămâna Mare. Fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, în această zi se mânăncă peşte şi vă propunem să gătiţi: Ciorbă de peşte. Din vechime era obiceiul ca în Săptămâna Mare să se sacrifice un miel, pentru preparatele pentru masa de Paşte. În rubrica Din bucătăria bunicii vă oferim reţete tradiţionale care se găteau din această carne: Borş cu perişoare de miel, Drob de miel în prapur. Am adus o serie de aperitive gustoase, ciorbe specifice de sărbătoare: Ciorbă de miel cu tarhon; dar si feluri principale din carne de miel, porc şi pui: Friptură de miel umplut cu ciuperci, Rulouri de cotlet cu ouă. Cei care nu consumă carne, pot găti Ciorbă de conopidă cu tarhon. Rubrica Sănătatea din bucate conţine reţetele: Pui cu quinoa mexican, Brioşe cu morcovi. Pentru cei începători în ale bucătăriei avem reţete pregătite cu paşi ajutători, precum: Ruladă Braciola. În capitolul dulciuri şi deserturi avem prăjituri şi torturi de zile mari: Felii Intercontinental, Prăjitură cu ciocolată. În încheiere nu lipsesc nici specialităţile de patiserie: Cozonac cu ciocolată, Cozonac cu nucă de cocos. Sfintele sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, sănătate şi puterea de a ajuta semenii. Hristos a înviat!

Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Bucate de post
Meniu de Florii
Din bucătăria bunicii
Aperitive de Paşte
Supe de sărbătoare
Feluri principale

Bucătăria pentru începători
Meniu vegetarian
Reţete din lumea largă
Sănătatea din bucate
Pagina copiilor
Prăjituri de zile mari
Şcoala dulciurilor
Torturi de primăvară
Specialităţi de patiserie
Ce facem cu ouăle rămase de la Paşti?

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro