Bucataria ardeleneasca
Gustul mancarii de acasa
Anul IX. nr. 7-8. - iul-aug 2022Format: A4 Nr. pagini: 46
Ca orice altceva în viaţă, şi perioada verii o experimentăm diferit. Fiecare om are propria viaţă, propriile probleme sau aventuri. Unii se bucură pentru vacanţă, în timp ce altora le este greu să organizeze supravegherea copiilor în această perioadă. Pentru unii încep examenele, pentru alţii excursiile şi concertele. Dar cu toţii ştim că este perioada în care vom avea parte şi de relaxare şi odihnă, în care ne vom putea încărca rezervele astfel încât să rezistăm până vara urmă- toare, sau cel puţin până la următoarea vacanţă. Avem în spate o perioadă în care cu toţii am învăţat să "trăim" mai puţin şi, din păcate, ne confruntăm în continuare cu noi provocări. Printre multele suferinţe şi tragedii din jurul nostru, încercăm fiecare să adunăm cât mai multe clipe care ne aduc relaxare şi fericire. Până la concediul mult aşteptat, la fiecare sfârşit de săptămână putem avea parte de mici excursii în natură sau chiar în grădina proprie, unde ne putem bucura în compania prietenilor, de grătare sau de o mâncare gustoasă făcută în ceaun. Vă propunem să răsfoiţi la aceste ocazii revista Bucătăria ardelenească, în paginile căruia veţi găsi idei de reţete, precum: Cârnaţi albi la grătar, Frigărui de ciuperci. Un alt loc unde vă puteţi relaxa este la bunici, unde aveţi ocazia să gustaţi reţete vechi, ca Supă ardelenească de agrişe. Preţurile din ce în ce mai mari la produsele alimentare ne învaţă să fim mai cumpătaţi şi să nu facem risipă. Astfel, preparatele rămase din ziua precedentă le putem folosi de exemplu pentru umplerea legumelor. Economie putem face şi cu un ghiveci de legume, în care putem folosi mai multe feluri de legume. Cu ocazia excursiilor putem culege ciuperci, din care se pot găti: Supă cremă de ciuperci. Pentru rubricile Duminica în familie şi Nicio masa fara peşte am pregătit: Supă de roşii cu gomboţi de brânză, Şprot prăjit. Pe timp de căldură vă propunem să gustaţi supe reci din Rusia şi Grecia, iar pe copii să-i serviţi cu: Budincă de cocos cu zmeură. în rubricile dedicate dulciurilor veţi găsi prăjituri cu şi fără coacere, precum şi specialităţi de patiserie, dulci şi sărate.
Vă dorim o vară cu aventuri culinare minunate!
Adela Sebeştean
Titlurile editiei:
Delicii de vară la ceaun şi grătar
Din bucătăria bunicii
Legume de vară umplute
Starul verii: ghiveciul de legume
Bucătăria pentru începători
Bucate din natură
Nicio masă fără peşte
Condimente verzi: menta
Reţete din lumea largă
Pagina copiilor
Prăjituri de zile mari
Şcoala dulciurilor
Specialităţi de patiserie
Pe raftul din cămară