Bucataria ardeleneasca

Gătim şi mâncăm împreună cu cei dragi!

Anul 2022
Format: A5    Nr. pagini: 416    Pret: 27 lei (+ taxe postale)

Conform mai multor studii efectuate în toată lumea, pandemia a avut şi un efect pozitiv, chiar dacă expresia poate părea deplasată, şi anume a redeschis apetitul multora pentru lectură. Chiar dacă librăriile fizice au fost închise, cele online au înregistrat creşteri de până la 85% în ceea ce priveşte vânzările de carte. Oamenii au fost interesaţi în prima fază de cărţile educaţionale, de dezvoltare personală şi de parenting, după care au devenit foarte căutate cărţile de bucate şi publicaţiile gastronomice, datorită faptului că a crescut interesul pentru gătit. Carantina a schimbat radical stilul de viaţă, oamenii forţaţi de împrejurări, au fost nevoiţi să gătească mai mult acasă folosind ajutorul cărţilor şi a revistelor de gastronomie. Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mai atenţi atunci când cumpără alimente şi să aleagă variante mai sănătoase, să gătească cu ceea ce au prin casă şi să nu arunce mâncare. Gătitul şi luarea mesei împreună cu familia, pe lângă faptul că ne ajută să cultivăm obiceiuri sănătoase, este o ocazie extraordinară de a întări relaţiile familiare şi de a ne simţi bine împreună. Obiceiul de a lua masa regulat, la ore fixe este o rutină care dă siguranţă şi contribuie la reducerea anxietăţii în aceste zile greu încercate. Micul dejun este baza, care dă tonul zilei, masa de prânz este importantă pentru că dă organismului energia necesară activităţilor de peste zi, iar o cina uşoară are dublu rol, de a echilibra şi de a linişti după o zi de muncă. Fiecare masă are importanţa lui şi niciuna nu trebuie neglijată.
Noi, ca editură, dorim să mulţumim vouă, cititorilor noştri, pentru interesul continuu faţă de publicaţiile revistei Bucătăria ardelenească, răsplătindu-vă cu Almanahul pentru anul 2022. Această publicaţie are menirea de a veni în continuare în ajutorul vostru cu idei şi reţete pentru fiecare zi a anului viitor, presărate ici-colo cu legende şi povestiri despre ingredientele ce dau savoarea mâncării. Preparatele gustoase, hrănitoare şi econome se fac întotdeauna din fructe şi legume de sezon, ce se găsesc în pieţe şi în magazine la un preţ accesibil, lucru pe care l-am avut în vedere şi acum la alegerea reţetelor. Pe lângă supe, ciorbe şi felul principal, am pregătit o sumedenie de deserturi şi gustări, dulci şi sărate, cu multe brânzeturi şi cu fructe proaspete în funcţie de sezon, dar şi cu fructe uscate şi oleaginoase. Aceste alimente sunt săţioase şi hrănitoare şi contribuie la adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung.
Odată Almanahul 2022, vă trimitem cu drag numai gânduri pozitive şi sperăm că această selecţie vă va fi de folos şi veţi fi mulţumiţi de rezultatul final.

Adela Sebeştean

Comandati acum! »


Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro