Bucataria ardeleneasca
Gustul mancarii de acasa
Anul X. nr. 11. - noiembrie 2023Format: A4 Nr. pagini: 46
Luna noiembrie este numită popular „vinar", adică luna vinurilor, pentru că este vremea fermentării şi limpezirii vinu- rilor din butoaie. Această tradiţie populară marchează sfârşitul toamnei şi pregătirea pentru anotimpul rece. Se încep pregătirile pentru sărbătorile de iarnă şi începe postul Crăciunului. Oamenii de la sate se adună în şezători, copiii încep să înveţe colinde. Ne aşezăm tot mai mult la gura sobei şi depănăm poveşti alături de o băutură caldă sau o mâncare gustoasă pregătită în cuptor. Ne îmbie mirosul copt al dovleacului auriu, plin de antioxidanţi şi vitamine. în actuala ediţie a revistei găsiţi numeroase reţete de supe, mâncăruri şi deserturi cu dovleac, îndrăgite pentru gustul lui dulce şi aromat. în anotimpul rece organismul ne cere mâncare mai consistentă. Vă dorim succes în gătirea reţetelor propuse de revista Bucătăria ardelenească, cu savoarea de neînlocuit al gustului mâncării de acasă!
Adela Sebeştean
Titlurile editiei:
Vedeta lunii: dovleacul
Din bucătăria bunicii
Bucătăria pentru începători
Deserturi fabuloase
cu gust de copilărie
Prăjituri de zile mari
Idei pentru meniu vegetarian
Răsfăţ de vineri cu cartofi prăjiţi
Delicii pentru copil
Torturi cu gust de toamnă
Specialităţi de patiserie