Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul X. nr. 2. - februarie 2023
Format: A4    Nr. pagini: 44   
     

În forfota vieţii de zi cu zi este tot mai greu să observăm binele, cu toate că ştim că ne este mult mai bine dacă ne focusăm pe lucrurile pozitive decât să ne agăţăm de cele negative. Pentru omul din ziua de azi este o mare provocare să fie mulţumit în totalitate, pentru că este înconjurat de o multitudine de produse, oportunităţi şi experienţe şi poate cădea uşor în capcana de a fi copleşit de ele. Luna februarie, chiar dacă este cea mai grea lună a iernii, o putem privi dintr-o perspectivă mai bună, că este ultima lună a iernii şi peste puţin timp vine primăvara. În plus, ne aduce o serie de ocazii în care putem sărbători şi petrece. Este luna în care peste tot în lume se organizează carnavaluri; luna în care începe un lung şir de sărbători romantice: Valentine's day şi Dragobete, şi care continuă în luna următoare cu Mărţişor şi Ziua Femeii. Se vor ivi, deci, o serie de ocazii când vom putea găti preparate gustoase pentru cei dragi, arătându-ne afecţiunea şi prin acest mod. În actualul număr al revistei Bucâtâria Ardeleneasca veţi găsi reţete pe care să le valorificaţi la aceste ocazii. Meniu de Dragobete cu preparatele: Piept de pui în sos de roşii şi Inimioare cu miere; gogoşi de carnaval în Călătorie culinara în jurul lumii: Churros, Crostoli şi Oliebollen; dar şi o serie de dulciuri şi deserturi în rubricile: Prăjituri cu suflet, Deserturi din secolul trecut şi Râsfâţ cu dulciuri sănătoase: Nuci, Prăjitura Kati, Papuci cu jumări şi magiun de prune, Guguluf pufos, Bucte cu făină integrală şi mere, Işlere cu cremă de afine. Nu lipsesc nici reţetele tradiţionale pe care le găsiţi în rubricile Din bucătăria bunicii, Practic în bucătărie şi E vremea supelor fierbinţi: Ciorbă de hrean cu chişcă, Plăcinte cu brânză la cuptor, Supă cu perişoare de vită. Pentru Masa de Duminică vă propunem să gătiţi Supă cremă de ţelină cu seminţe de dovleac, Cotlet umplut cu ouă şi pentru desert o Cremă de ciocolată la pahar. Pentru cei începători în ale bucătăritului am pregătit cu paşi ajutători reţetele Paste umplute cu carne tocată, Tort cu cremă de brânză şi Cornuri de brutărie. Meniul vegetarian cuprinde reţetele Supă cremă de legume şi Chiftele de linte cu salată de cartofi. Faimoasa mămăligă ţine pasul şi în reţete mai moderne, precum Pizza cu mămăligă şi Bastonaşe de mămăligă cu bacon. Pentru un aperitiv rapid, vă propunem Creme tartinabile de sezon: Cremă de brânză cu sfeclă roşie, Cremă de brânză cu seminţe de dovleac şi Cremă de năut cu morcovi. Pentru Pagina copiilor avem deserturi rapide la microunde: Desert cu cremă de ciocolată cu alune, Desert cu lămâie şi Desert cu ciocolată. Reţete cu aluat dospit am pregătit în rubrica Specialităţi de patiserie: Melcişori cu brânză de vacă, Triunghiuri cu caşcaval şi Cozonac cu dulceaţă de măceşe. În micile pauze de relaxare puteţi alege o cafea delicioasă: Cafea cu ciocolată şi bezele gumate, Cappuccino cu extra spumă sau Cafea cu lapte şi ciocolată. Vă dorim o lună a iubirii cât mai plăcută, petrecută alături de cei dragi!


Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

Meniu de Dragobete
E vremea supelor fierbinţi
Din bucătăria bunicii
Ingredientul-vedetă: ciuperca
Prăjituri din secolul trecut
Masa de duminică
Bucătăria pentru începători

Prăjituri făcute cu suflet
Postul Paştelui
Meniu vegetarian
Preparate inedite cu mămăligă
Creme tartinabile de sezon
Pagina copiilor
Răsfăţ cu dulciuri sănătoase
Călătorie culinară în jurul lumii
Momente de relaxare
Practici în bucătărie
Şcoala dulciurilor
Specialităţi de patiserie

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro