Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul X. nr. 5. - mai 2023
Format: A4    Nr. pagini: 46   
     

După ce am alungat cu greu iarna, iată-ne în sfârşit în cea mai frumoasă lună a anului, numită Florar, când natura parcă explodează şi pomii înfloresc, nu degeaba se spune că luna aceasta Raiul coboară pe Pământ. Strămoşii noştri sărbătoreau şi ei reînnoirea naturii de Armindeni, cu dansuri, cântece şi obiceiuri specifice, cum ar fi împodobitul porţilor cu ramuri verzi în semn de noroc şi protecţie. Obiceiul de a ieşi la iarbă verde se practica şi pe atunci, doar bucatele erau diferite de cele pe care le gătim astăzi. De-a lungul anilor, picnicul de 1 Mai a devenit o tradiţie pentru noi, pe care îl aşteptăm cu nerăbdare şi entuziasm. Familii întregi sau grupuri de prieteni petrecem ziua în natură, în parcuri, păduri sau la malul râurilor, bucurându-ne de aerul proaspăt şi de peisajele frumoase pe care primăvara le aduce. Este un prilej de a scăpa de agitaţia urbană şi de a petrece timp de calitate împreună cu cei dragi, savurând deliciile preparate la grătar. Revista Bucătăria Ardelenească vă oferă idei inspirate pentru a vă bucura din plin de ziua de 1 Mai. Răsfoind paginile revistei, veţi găsi reţete de preparate la grătar, salate, prăjituri şi specialităţi de patiserie, cu care să umpleţi coşul de picnic. Aşadar, haideţi să sărbătorim reînnoirea naturii şi venirea primăverii în cel mai delicios mod posibil, cu un picnic în aer liber alături de cei dragi, savurând preparate gustoase şi trăind bucuria acestei sărbători pline de tradiţie şi culoare. Vă dorim să vă bucuraţi de bucate alese în această lună minunată!

Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Titlurile editiei:

De Armindeni se încing grătarele
Darul naturii: Bureţii de mai
Din bucătăria bunicii
Ingredientul vedetă: Mazărea verde
Deserturi din secolul trecut
Masa de duminică
Bucătăria pentru începători

Deserturi cu căpşune
Idei de reţete cu foi de tortilla
Meniu vegetarian
Delicatese pentru gurmanzi
Preparate savuroase cu came de ied
Pagina copiilor
Călătorie culinară în jurul lumii
Prăjituri cu urdă
Specialităţi de patiserie
Pizza stea
Practici în bucătărie

Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro