Bucataria ardeleneasca
Gustul mancarii de acasa
Anul XI. nr. 5. - mai 2024Format: A4 Nr. pagini: 44
Mai, 2024
Cu numărul din mai al revistei vă invităm să vă alăturați experienței noastre culinare din această ediție specială, în care aducem în prim-plan tradițiile și bucatele pascale, momente de adâncă semnificație și bucurie în cultura și gastronomia românească. Începem cu o selecție de pâinici pufoase, gata să îmbogățească masa de Paște cu aroma lor inconfundabilă și gustul delicios. Vă invităm să călătorim împreună în inima Maramureșului și să descoperim tradițiile fascinante ale sărbătorilor pascale, îmbinate cu ospitalitatea autentică și bucatele tradiționale ale zonei. Tot în acest număr veți descoperi influențele și aportul semnificativ al bucătăriei evreiești în gastronomia românească, cu rețete tradiționale de Pesah. Pentru a întâmpina sărbătoarea Paștelui într-un mod delicios, vă aducem un festin culinar complet, cu aperitive gustoase, supe și ciorbe aromate, dar și preparate pentru felul părincipal, pregătite cu dragoste și îndemânare pentru a încânta papilele gustative ale celor dragi. Pentru cei care preferă o abordare mai sănătoasă și echilibrată, avem un meniu special vegetarian, plin de savoare și prospețime. Din meniul de sărbătoare nu poate lipsi un tort spectaculos, care va impresiona orice invitat. Selecția de prăjituri și gustări sărate vor completa masa de sărbătoare. În final, vă încurajăm să fiți conștienți de importanța reducerii risipei alimentare și să găsiți modalități creative de a valorifica fiecare ingredient rămas după aceste mese bogate. Vă dorim sărbători pascale pline de bucurie și armonie, alături de cei dragi și de cele mai gustoase preparate!
Adela Sebeştean
Titlurile editiei:
Pâinici pufoase de sărbătoare
Tradiții de Paşte din Maramureş
Festin cu aperitive
Supe și ciorbe de sarbătoare
Meniu vegetarian
Torturi de zile mari
Bucătăria minorităților: evreii
Gustari sarate
Spune stop risipei alimentare