Editura Corvin

BunataTi din camara

Conservari pentru iarna

Format: 21 x 21 cm    Nr. pagini: 200    Pret: 25,00 lei (+ taxe postale)

Stimati cititori!
Va felicit pentru alegerea acestei carti! O carte în care veti gasi retete de conserve, poate cunoscute pentru unii sau noi pentru altii, mai inedite sau, din contra, retete vechi de familie, dar cu siguranta toate încercate de gospodine din Ardeal, care au contribuit la realizarea acestei carti.
Inca din vremurile vechi, stramosii nostri si-au dat seama cât de important este pastrarea si conservarea pentru lunile de iarna. Ei nu stiau nimic despre igiena si sterilizare, nu aveau la îndemâna carti cu procedee de conservare, ele fiind învatate prin experiente proprii, transmise din generatii în generatii si îmbunatatite de-a lungul anilor. Astazi avem la îndemâna arsenale întregi de retete, metode, sfaturi care ne ajuta sa ne umplem camara cu muraturi, compoturi, dulceturi si alte conserve reusite, care nu se vor strica pe rafturile camarilor.
Pentru unii poate aparea întrebarea: de ce atâta munca, când magazinele sunt pline cu fel si fel de conserve? Pentru ca este mai economic, pentru ca conserva pregatita în casa va contine numai ingredientele dorite si implicit mâncarea din aceasta va fi pe gustul familiei. Conservarea este un eveniment de familie, o activitate la care trebuie sa participe toti membrii, fiecare ajutând cu ce poate. Gânditi-va, cât de important este timpul petrecut împreuna cu cei dragi în timp ce decojiti merele, scoateti sâmburii visinelor sau curatati legumele pentru zacusca. Invatati-va copiii, dati-le exemplu ca pregatind mâncarea cu dragoste si daruire, aceasta va avea „viata” si va fi mult mai hranitoare. Cu zarzavatul conservat de pe raftul din camara, ciorba va fi mult mai delicioasa, o vom savura cu mult drag, aducându-ne aminte de „povestile” purtate în jurul mesei în timp ce curatam cu totii legumele. Copiii care participa de mici la aceste activitati, chiar daca de multe ori ne tin în urma în graba muncii, vor învata toate procedeele jucând, fara sa-si dea seama ce lectie importanta asimileaza. Conservarea este o munca ce cuprinde mai multi pasi care trebuiesc parcursi pentru o reusita sigura si evitarea haosului.


Adela Sebestean

Comandati acum! »Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro