![](images/bucataria-carte-4-gusturile-anotimpurilor.jpg)
RĂSFĂŢ DE PAŞTE
DIN INGREDIENTE SIMPLE
Format: A5 Nr. pagini: 192Dragi cititori!
Am pregătit o carte de bucate deosebită pentru dumneavoastră, care, după cum reiese şi din titlu, are două teme principale. În prima parte sunt reţete din care vă puteţi alcătui meniul pentru masa de Paşte, iar în a doua parte reţete din care puteţi alcătui meniuri săptămânale în perioada primăverii. Ce au în comun cele două capitole sunt ingredientele simple din sezonul care abia începe, multe verdeţuri şi legume de primăvară, unele dintre ele chiar adunate din natură. Obiectivul nostru a fost, ca reţetele să fie cât mai economice şi simplu de realizat, iar rezultatul să fie unul cât mai spectaculos, gustos şi copios.
Primăvara este anotimpul înnoirii trupului, dar şi a sufletului, când se sărbătoreşte marele praznic al învierii Domnului Iisus Hristos. Pastele are în primul rând o semnificaţie spirituală şi reprezintă pentru credincioşii creştini un moment de înnoire şi de preamărire al lui Dumnezeu. Pastele înseamnă şi un moment de reîntoarcere la tradiţii, la origini şi la obiceiurile vechi, păstrate de generaţii. În această carte am căutat să prezentăm din aceste preparate tradiţionale, începând de la aperitive, supe-ciorbe, preparate de felul principal, precum şi prăjituri, brioşe şi cozonaci.
După o iarnă friguroasă ne bucurăm cu toţii de venirea primăverii. Natura ne îndeamnă să ieşim în aer liber, să ne bucurăm de soare şi să facem drumeţii mai scurte sau mai lungi prin natură. Verdeţurile abia ieşite pe pajişti sau la marginea pădurilor, ca un simbol al învierii întregii naturi, îi atrag pe cei cunoscători, care pot culege urzici, leurdă, măcriş, hamei, untişor sau ştevie. Pieţele sunt inundate cu verdeţuri proaspete din grădini şi multe trufandale parfumate. Vă invităm să răsfoiţi paginile cărţii, unde veţi găsi multe reţete cu aceste daruri ale naturii, cu care veţi putea găti preparate uşoare şi sănătoase, benefice în regenerarea corpului.
Vă dorim o primăvară însorită şi un Paşte fericit, plin cu aroma bucatelor alese!
Adela Sebestean